Rexener Unnukka badtunna

Unnukka badtunna, det perfekta valet

Vi beslöt oss för att beställa Rexener Unnukka badtunnepaket eftersom det stod på Rex Nordics hemsida att det inte kommer någon synlig rök från badtunnevärmaren. Detta var väldigt viktigt för oss då vi bor i en stad som är tätbebyggd.

Efter några års funderingar beslöt vi oss för att förnya vår altan och det var då vi bestämde oss för att skaffa badtunnan. Vi bestämde oss även för att ha vår badtunna nedsänkt i altanen samt en pergola ovanför som skulle fungera som skydd men även för att skapa stämning.

Vi hade hittat många olika alternativ av badtunnevärmare men Rexener PR200 passade oss bäst. Just nu använder vi diesel i värmaren men vi ska se ifall vi byter till något av de andra alternativen i något skede. Värmaren har förbrukat 35 liter diesel sedan juli, vilket inte är mycket. Värmaren behöver även elektricitet för att fungera.

Sedan altanen blev förnyad har vi spenderat mer tid där ute och badar ungefär 5 gånger i veckan. Nu när badtunnan har kommit till våra liv har bastubadande minskat.

Vattentemperaturen i badtunnan är 40 grader när vi badar och temperaturen hinner endast sjunka till 25 grader då den inte är i användning. Uppvärmningstiden av vattnet tar endast omkring 30 minuter, vilket gör badandet ännu mer lockande. Alla i vår familj är väldigt nöjda med vårt beslut av att skaffa Unnukka-badtunnan och vi kommer även att bada vintertid.

Skötseln av badtunnan är enkel. Vi har till exempel byggt en pergola ovanför badtunnan och sätter på plastlocket då badtunnan inte är i användning. Vattenhygienen tar vi hand om med aktivsyre. Just nu har vi använt samma vatten i 3 veckors tid. 

Det finns olika positiva faktorer med PR200 och hit hör till exempel att det inte kommer någon synlig rök, snål bränsleförbrukning och att uppvärmningstiden är väldigt kort. Eftersom bränsleförbrukningen är liten, elektriciteten är billig och vattnet inte behöver bytas ut allt för ofta så hålls kostnaderna låga. 

Vi hade inga direkta förväntningar – den viktigaste faktorn för oss var att värmaren inte skulle släppa ut rök som skulle störa grannarna. Vi är verkligen nöjda med vårt köp och rekommenderar Unnukka med PR200 till alla eftersom den är så lätt att använda, inte tar lång tid att uppnå den önskvärda temperaturen, har ingen synlig rök och slutligen så är kostnaderna låga.

Alla har inte tid eller tillgång till ved så därför var Unnukka med PR200 det perfekta valet för oss!”

– Sari Jukarainen
Läs mer om UNNUKKA BADTUNNA HÄR