OMEDELBART REDO BADTUNNA MED REXENER PR200 VÄRMARE

Vi har inte uppfunnit badtunnan på nytt, men nu är den mycket lättare och bekvämare att använda. Nu kan du bada varje dag eftersom Rexener-badtunnan är varm 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan om du vill – och vattnet är alltid kristallklart.
 
Rexener-badtunnan är tillverkad av marknadens bästa komponenter; vi använder Kiramis paket, Europas största badtunna leverantör. Detta, i kombination med den högkvalitativa, högeffektiva Rexener PR200-värmaren, garanterar dig en makalös och enkel badupplevelse.
 
Med en biodiesel-driven värmare värms Rexener upp på cirka ett par timmar – inklusive en timmes fyllning av vatten. Jämfört med traditionella vedeldande kaminer är det snabbt. Du bestämmer badtemperaturen och Rexener-paketet med värmaren håller vattentemperaturen på rätt nivå – så det är inte för kallt eller för varmt.

Värmaren fungerar till exempel med biodiesel tillverkad av matavfall, diesel eller brännolja. Du kan också använda Rexener PR200 i ett litet husområde, eftersom värmaren inte orsakar synliga rökskador i området. Rexener PR200-värmarens mycket goda effektivitet gör att användningen av värmaren inte orsakar mycket skadliga avgasutsläpp. I praktiken avger avgaserna bara koldioxid. Värmaren behöver bara väldigt lite el.

LED-belysningen i badtunnan gör badstunden rent av magisk. LED-ljusen lyser upp nedre delen av badtunnan genom de halv-genomskinliga materialet. Lösningen är trygg eftersom belysningen är placerad mellan isoleringen samt inre skalet, och ingen komponent har möjlighet till kontakt med vattnet. Tack vare tunnans material behöver det inte göras några hål för att ljuset skulle komma igenom. LED-belysningen är av finländsk produktion.

Rexener Unnukka rymmer 4-6 personer åt gången. En stor volym på 1420 liter.

Obs! Locket och trappor säljs separat. 

KÖP NU HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE
 • Ett enklare, snabbare och bekvämare alternativ till ett vedeldat badtunna
 • Mycket förmånlig i drift
 • Termostatstyrd, upprätthåller önskad temperatur noggrant
 • Drivs med biodiesel, diesel eller brännolja
 • Snabb uppvärmning av vattnet
 • Inga rökolägenheter
 • Lätt att installera
 • Led-ljus ingår

PAKET INNEHÅLLER

 • REXENER UNNUKKA BADTUNNA MED LED LJUS
 • REXENER PR200 VÄRMARE
 • SKORSTEN
 • BRÄNSLETANK
 • MASSFILTERSYSTEM
  Inkluderar både cirkulationsvattenpump och filter
 • SKYDDSKÅP
  Skydd kan rymma som värmaren, bränsletanken och massfilterpaketet.
 • BEKRÄFTANDE SAMTAL
  Vi kommer att ringa dig innan varorna levereras. Vi kommer överens om ett leveransdatum och se till att du har alla nödvändiga delar för installationen.
 • AVBESTÄLLNIGSSKYDD
  Du kan avboka eller ändra din beställning kostnadsfritt om vi konstaterar under samtalet att produkten av någon anledning inte är lämplig för din pool eller badtunna.
 • TEKNISK STÖD
  Vi betjänar på svenska eller engelska.
 • SERVICE
  Vår professionella kundservice omfattar hela landet.
 • 2 ÅRS GARANTI
  Vi utför garantiservice gratis hos dig.
 • ALTERNATIV INSTALLATION
  Nyckelfärdig installationstjänst 5500 kr i hela landet

Värmer bra och snabbt

”Vi hade en dröm om att skaffa en badtunna till stranden i många år, men vi såg vattenuppvärmningen hos våra vänner. Det kräver mycket tid och ändå är vattnet lätt antingen varmt eller kallt. Denna värmare löste det problemet. Den e bra och den har varit enkel att använda. Enheten tar förvånansvärt lite diesel. Vi har använt den många gånger. Vattnet direkt från brunnen värms upp till de 39 graderna vi vill ha på bara ett par timmar och stannar då den når värmen och startar om på nytt för sig själv, när det behövs värma igen.”

Ständigt badklar badtunna

”Vi har haft vår Rexener PR200 i ungefär ett år nu. Jag letade information om Airrex infraröda värmare och samtidigt hittade jag badtunnevärmaren, Rexener PR200. Jag har ett oregelbundet jobb och att värma tunnan med ved var irriterande. Precis när vattnet blev varmt var jag tvungen att åka iväg på jobb.”

”Jag håller vår badtunna på 1600 liter i princip varm hela tiden. I vinter höll jag badtunnan i cirka 30 grader konstant, den är då hela tiden redo att bada i. Att värma upp den till 38 grader går då riktigt snabbt.”

”Vi har otroligt kallt vatten i brunnen, men även det värms upp på ett par timmar. Super bra! Vi har verkligen varit nöjda och rekommenderar det till alla.”

FOTOGALLERI

Frågor och svar

Vad ska man beakta när man väljer en plats?
 • Det är viktigt att placera karet på ett jämnt underlag, som håller för tyngden av ett vattenfyllt kar (ca 2000 kg).
 • Grunden kan jämnas ut med t.ex. krossten (bilden nedan) eller, om man vill ha en fastare grund, så kan den gjutas i betong eller plattläggas. Kan också nedsänkas på terrassen.
 • Välj en sådan plats för badtunnan, att du kan tappa ut vattnet utan problem.
Hur håller man poolen ren?
 • För att kunna använda samma vatten länge, ska man använda både kemikalier och filter samt eventuell övrig reningsutrustning. Endast dessa tillsammans håller vattnet rent och hygieniskt länge.
 • Du hittar ett isolerat lock och ett plastlocket i vårt urval.
 • Genom att använda kemikalier kan du förlänga intervallet för vattenförändring.
 • Vid användning av kemikalier, ska man alltid övervaka vattnets pH-värde, och hålla det inom givna gränser dvs. 7,0-7,6.
 • Om du inte är säker på vilka poolkemikalier du behöver har vi praktiska startpaket
   
Hur mycket förbrukar Rexener PR200?

EXEMPEL PÅ FÖRBRUKNING

 • Badtunnans volym : 1500L 
 • Uppvärmningstid (+7 -> +38C )ca 2 timmar, varav en timme för att fylla på vatten
 • Uppvärmningskostnad cirka 40 kr

När Rexener PR200 körs förbrukar den 2L per timme. Termostaten stänger dock av brännaren när önskad temperatur uppnås. Brännaren fortsätter när temperaturen sjunker 2–4 grader. Detta minimerar konsumtionen.

Om du vill kan du till och med sänka temperaturen till +10 grader om du inte använder poolen kontinuerligt. Detta sparar mycket med energi.

Kan värmaren användas med havsvatten?

Ja! PR200 fungerar också i havsvatten.

Kan jag använda biobränsle med Rexener?

Ja det kan du! Rexener fungerar bra med till exempel Neste MY och Aspen-bränslen.

Har ni service och reservdelar till Rexener?

Javisst, det har vi! Vårt servicenät täcker hela Sverige. Förutom vår professionella installatör, är bilen ständigt fylld med ett omfattande urval reservdelar. Alla Rexener reservdelar finns tillgängliga från vårt lager.

Behöver jag flytta värmaren inomhus på vintern?

Du behöver inte flytta värmaren inomhus på vintern, särskilt om du använder den.
Om du tömmer den från vattnet kan du också lagra det utomhus, men visst är det alltid bättre att skyddas. (Den perfekta platsen för en värmare är naturligtvis en varm skyddad plats).

Måste värmaren tömmas på vintern (vatten / bränsle)?

På vintern, om du inte använder eller underhåller en lägre temperatur, så bör värmen tömmas. (Helst naturligtvis före frosten redan).

Bränslet klarar sig i en tät tank som bränsle i allmänhet, vilket betyder att det inte behövs tömmas om den inte står i långa perioder. Naturligtvis, om det står under en lång tid, är det alltid lämpligt att byta bränsle.

Obs! Kom ihåg vinterkvalitetsbränsle på vintern.

TEKNISK INFORMATION / VÄRMARE

VIKT43 kg
MÅTT38 × 58 × 86 cm
EFFEKT20kW
FÖRBRUKNING2,0 L/h (Obs! Tack vare termostaten är den faktiska förbrukningen mycket lägre)
BRÄNSLEBiodiesel, diesel eller polttoöljy
TERMOSTAT 0-45ºC
STRÖMFÖRBRUKNING80W (230V, 50Hz)
LJUDNIVÅ48 dB
KONTROLLEnkel soft-touch-kontrollpanel med LED-skärm
BRÄNSLETANK23 L extern tank
  

 

TEKNISK INFORMATION / BADTUNNA

YTTRE DIAMETERN170 cm
KAPACITET1420 L / 4-6 pers
TORR VIKT157 kg
YTTRE FÄRGST-CB Coal Black
INRE FÄRGLight grey
DIAMETERDjup 90 cm, höjd 107 cm 
TOTALA LÄNGD236 cm
SKYDDLÅDANS MÅTT97,5 cm (L) x 1,295 cm (B) x  112,9 cm (H)

 

NEDLADDNINGSBARA FILER

KÖP INSTALLATIONSTJÄNST

KOMPLETTERA DIN BESTÄLLNING

TILLÄGGSUTRUSTNING

249,00 kr / st
1 999,00 kr / st