AIRREX AH-300-VÄRMAREN GENERERADE BETYDLIGA BESPARINGAR FÖR BILVERKSTAD

För två år sedan funderade Riku Turunen från Kontiolax på uppvärmningskostnaderna för sin industrihall. Det gick massor av el och fakturorna var därefter. Det var hög tid för en förnuftig förändring. 

Hallen för Rikus bilservice är 135 kvadratmeter och som högst är takhöjden fyra meter. De stora lyftdörrarna är roten till värmesvinnet och gjorde uppgiften till en utmaning. 

Slutligen valde han Airrex AH-300 som värmeapparat. AH-300 är en närmast luktfri dieseldriven infravärmare med 100 procents verkningsgrad som lämpar sig för just sådana industrihallar som Turunens bilverkstad. 

I praktiken visade sig Airrex genast vara en bra lösning,då apparaten är enkel att använda, men framför allt började besparingarna synas på en gång.

– Jag måste säga att jag under dessa två år verkligen har upptäckt hur funktionssäker och enkel den här apparaten är. Den har i huvudsak suttit på ett ställe och jag har inte behövt göra någonting åt den, även om den är i kontinuerlig drift. Utöver att den är enkel att använda, har besparingarna visat sig spela en stor roll. 

– Om kostnaderna för brännolja tidigare uppgick till drygt 680 euro under en period på tre veckor, så är motsvarande summa nu 370 euro. Uträknat på ett år är det en ganska betydande summa, konstaterar Turunen. 

Återigen lyckades vi lösa saker situationen med en enda apparat. Airrex AH-300 genererade besparingar i uppvärmningskostnaderna och Riku Turunen kan bekymmersfritt  fokusera på det viktigaste, sköta sin affärsverksamhet.

Airrex AH-300 värmare