Toyota Gazoo Racing litar på Airrex AH-300-infrarödvärmare

Toyota Gazoo Racing som tävlar i VM-serien i rally byggde på mindre än två år en rallybil och den organisation som behövs i VM-serien i rally. Projektet utfördes under ledning av den fyrfaldige rallyvärldsmästaren Tommi Mäkinen.

I deltävlingarna i rally-VM fokuserar teamen förutom på bästa möjliga prestation även på synlig gästfrihet av hög kvalitet. Man vill säkerställa att teamets gäster får en angenäm upplevelse med den fartfyllda sporten och satsar därför allt mer på att hålla gästerna nöjda. När gästerna kommer från specialproven till teamets lokaler på depån, vill ingen hälsa dem välkomna i iskalla lokaler. Rummen där man äter och vistas måste värmas upp när det är kallt och på motsvarande sätt kylas ned när det är varmt ute. Airrex produkter hjälpte rallylegenden precis på det sätt som han önskade.

Toyota Gazoo Racings ”rallykaravan” består av tolv lastbilar, varav sex är reserverade för hospitalitytjänster. För VM-deltävlingarna sätter Toyota Gazoo Racing upp cirka 300 m2 stora hospitalityutrymmen, vars uppvärmning och kylning kan vara en utmaning vid vissa deltävlingar.

– Vi siktar på toppkvalitet i all verksamhet och all utrustning, även i vår Hospitality Unit. Vi behövde tysta och effektiva värmare, säger Tommi Mäkinen.

Till slut valdes Airrex AH-300-infrarödvärmare och nu har teamet sex sådana. Airrex patenterade oljebrännare förbränner bränslet nästan 100-procentigt och producerar infrarödvärme, varvid det inte uppkommer rök som innehåller kolos. Därför behöver man inte installera ett extra avgasrör ut. Eftersom man inte behöver dra ut avgasröret stannar all värmeenergi som bildats kvar i utrymmet som värms upp.

– Värmarna har visat sig vara tysta och effektiva och de ryker inte alls. Vi har inte haft några som helst anmärkningar på deras funktion. Dessutom är det positivt att ha snygga anordningar i hospitalityutrymmena, beskriver Mäkinen sina erfarenheter.

läs mer om Airrex AH-300 diesel-värmare