KYLNING TILL ETT VARMT SERVICE- OCH MATSERVERINGSTÄLT MED LUFTKONDITIONERINGSAPPARATER AIRREX HSC-3500 

PrintSport Oy:s (PrintSport Racing) fokusområde är motorsport och företaget erbjuder service- och stödtjänster på rally- och bantävlingar. Företaget har sitt huvudkvarter i Lievestuore och sköter bland annat underhåll, service, justering och uthyrning av tävlingsbilar. Dessutom har PrintSport egen tävlingsverksamhet i finska mästerskapen i rally och världsmästerskapen i WRC2-klassen.

PrintSport använder en lastbil i vars stora sidotält man utför service och har cateringverksamhet. Särskilt vid varmt väder är luftkonditioneringen och kylningen i tältet av yttersta vikt. Med anledning av detta skaffade PrintSport sommaren 2018 en flyttbar Airrex HSC-3500-luftkonditioneringsapparat. Apparaten togs i bruk för första gången under Finlands världsmästerskap i rally, Neste Rally, i Jyväskylä.

– Ibland är det så varmt i tältet att det inte är bekvämt att vistas inne i det. Tack vare luftkonditioneringsapparaten blir tältet behagligt svalt. Dessutom cirkulerar Airrex luften, vilket innebär att också luftcirkulationen fungerar, säger Eero Räikkönen från PrintSportHos PrintSport är man nöjda med HSC-3500:s funktion. Apparaten är enkel att använda.

Ett stort plus är att apparaten fungerar med vanlig ljusström (230V). Räikkönen förvånades över apparatens effekt och också över att bullernivån är dräglig, även om apparaten cirkulerar väldigt mycket luft.

AIRREX KYLAGGREGAT