Badtunna med havsvatten på en ö

Kunden skaffade en Rexener PR200-värmare till badtunnan på stugan. Stugan ligger på en ö i havet och därför är det inte helt enkelt att transportera dit vatten. Rexener PR200 fungerar utmärkt även med havsvatten och därför valde kunden just den som värmare för badtunnan.

”Vi har en stuga på en ö och där fyller vi badtunnan med havsvatten.”

Rexener PR200 fungerar utan problem även vid minusgrader och därför kan badtunnan användas året om. Kunden låter temperaturen i badtunnan gå ned under veckan och värmer upp vattnet igen på veckoslutet när badtunnan används. På så sätt är användningen extremt kostnadseffektiv. Värmaren värmer snabbt upp vattnet till den önskade temperaturen och man behöver inte bekymra sig om att skaffa ved.

”Vi använder badtunnan året om. Under veckorna ligger temperaturen på 12–15 grader och på veckosluten värmer jag vattnet till 38 grader”

Rexener PR200 fungerar med såväl biodiesel som diesel och brännolja. Användaren kan själv välja vilket bränsle hen vill använda. Kunden har valt brännolja. När brännaren är på förbrukar Rexener två liter per timme. Tack vare termostatstyrningen är den faktiska förbrukningen emellertid mycket lägre.

”Vi använder brännolja som bränsle. Tanken på 20 liter räcker för över två veckors användning hos oss.”

Förbrukningen beror också på underhållstemperaturen, med andra ord hur snabbt man vill att uppvärmningen till badtemperaturen ska gå. Och naturligtvis påverkar även utetemperaturen förbrukningen. Under varma sommardagar är förbrukningen lägre och vid minusgrader ökar den lite. Med Rexener kan du själv påverka uppvärmningskostnaden genom att hålla temperaturen låg när badtunnan inte används.

”Mest tycker jag om lättheten – att slippa hålla på med uppvärmningen.”

Rexener PR200-värmaren är extremt enkel att använda och vem som helst klarar av att använda den. När man eldar med ved blir badtunnan ofta antingen för varm eller för kall för att det ska vara angenämt att sitta i den. Den exakta termostaten håller en optimal vattentemperatur och användarkomforten ökar betydligt. På så sätt använder man också badtunnan oftare.

”En god vän till mig har haft samma apparat i över tre år. Jag upptäckte den hos honom och skaffade en likadan till mig själv. Jag skulle definitivt rekommendera den även till andra och det har jag faktiskt redan gjort.”

 

Lars
REXNER PR200